“Bugün Ne Pişirsem?” Diye Düşünenler İçin Ekonomik ve Pratik Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tarifi fikirleri! Kolay ve pratik tariflerle akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tariflerimizi deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için harika önerilerimiz var ?

Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1/2 su bardağı ince bulgur

  • 1/2 su bardağı haşlanmış buğday

  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 çay bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • Tuz

  • Nane

Tarif

1. İnce bulguru yıkayın ve suyunu süzün.

2. Buğdayı haşlayın ve suyunu süzün.

3. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve sütü bir kasede karıştırın.

4. Su veya tavuk suyunu tencereye alın ve kaynatın.

5. Kaynayan suya ince bulguru ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.

6. Haşlanmış buğdayı ekleyin ve karıştırın.

7. Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin.

8. Tuzunu ekleyin ve karıştırın.

9. Tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekleyin.

10. Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine tereyağı ve kırmızı toz biberli sosu gezdirin.

11. Nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Mücver Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet kabak

  • 2 adet havuç

  • 1 adet kuru soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı un

  • 3 adet yumurta

  • 1 tutam maydanoz

  • 1 tutam dereotu

  • 1 tutam tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Sıvı yağ

Tarif

  • Kabakları ve havuçları rendeleyin.

  • Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

  • Rendelediğiniz kabak ve havuçların suyunu sıkarak fazla suyunu çıkartın.

  • Karıştırma kabına rendelenmiş kabak, havuç, doğranmış kuru soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin.

  • Üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyin ve karıştırın.

  • 3 adet yumurtayı bir kasede çırpın ve karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın.

  • Kızartma tenceresine sıvı yağı ekleyin ve ısıtın.

  • Hazırladığınız karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alın ve kızgın yağda kızartın.

  • Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çıkartın.

  • Sıcak servis yapın.

Domatesli Makarna Tarifi

Malzemeler

  • 400 gram spagetti makarna

  • 4 adet domates

  • 1 adet kuru soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

  • Tuz

  • Karabiber

  • Parmesan peyniri

Tarif

  • Makarnayı tuzlu suda haşlayın.

  • Domatesleri rendeleyin.

  • Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

  • Zeytinyağı, kuru soğan ve sarımsağı tavada kavurun.

  • Rendelediğiniz domatesleri tavaya ekleyin.

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin.

  • Domates sosunu kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

  • Haşlanmış makarnayı süzün ve tavaya ekleyin.

  • Makarna ve sosu iyice karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin.

  • Servis yaparken üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.

Mozaik Pasta Tarifi

Malzemeler

  • 200 gram çikolata (bitter ya da sütlü)

  • 125 gram tereyağı

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 2 adet yumurta

  • 1 paket petibör bisküvi

  • 1 çay bardağı süt

  • Hindistan cevizi (süslemek için)

Tarif

  • Çikolatayı benmari usulü eritin.

  • Tereyağını, toz şekeri ve eritilmiş çikolatayı karıştırın.

  • Yumurtaları tek tek ilave ederek çırpın.

  • Petibör bisküvilerini küçük parçalar halinde kırın ve karışıma ekleyin.

  • Sütü de ekleyerek karışımı iyice yoğurun.

  • Karışımı streç filmle kaplanmış bir kaba dökün ve düzleştirin.

  • Hazırladığınız karışımı buzdolabında en az 4 saat bekletin.

  • Mozaik pastayı buzdolabından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

  • Dilimlerin üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir