2025 YKS’de kalem, silgi verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Son yılların en önemli sınavlarından biri olan üniversite giriş sınavı YKS, adayları üç ayrı oturumda bekliyor. Bu kritik sınav sürecinde başarıya ulaşmak isteyen adayların dikkat etmeleri gereken kurallar hem sınav öncesinde hem de sınav anında karşılarına çıkıyor. Peki, 2025 YKS sınavında kalem ve silgi verilecek mi? YKS 2025 sınavında küpe takmak yasak mı?


KALEM VE SİLGİ YKS SINAVINDA VERİLİYOR MU?

YKS 2025 sınav kılavuzuna göre, sınav binalarında emanete alınacak hiçbir eşya bulunmayacak. Adayların sınav binalarına sınav belgeleri dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemesi gerekiyor. Her bir sınav salonunda en az bir duvar saati, adayların kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker ve peçete ÖSYM tarafından temin edilecektir. Ayrıca adaylar şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

YKS’TA KÜPE TAKMAK YASAK MI?

Sınav binalarında emanete alınmayacak hiçbir eşyadan bazıları;

Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, bluetooth ve diğer kablosuz iletişim cihazları, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans haricinde), bilezik, broş ve benzeri takılar, anahtarlık, araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalar, elektronik ve mekanik cihazlar, cam eşyalar, banka/kredi kartı gibi kartlar, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihazlar, hesap makinesi ve benzeri cihazlar, delici ve kesici aletler, ateşli silahlar ve bunun gibi eşyalar, kalem, silgi, defter, kitap, ders notu, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi, içecek ve yiyecekler, ilaçlar gibi eşyalar bulunuyor.

Related Posts

KPSS önlisans ne zaman? 2025 yılında KPSS önlisans sınavı olacak mı?

Son olarak 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans), 1 Eylül 2024 tarihinde uygulandı. KPSS lisans başvurularının başlamasıyla birlikte, KPSS önlisans ne zaman araştırmaları da hız kazandı. KPSS ön lisans sınavı, 2 yıllık üniversite mezunlarının katılımı ile ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Peki, KPSS önlisans ne zaman? 2025 yılında KPSS önlisans sınavı olacak mı? İşte KPSS sınav tarihleri…

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2025 (ÖSYM takvimi) | TYT, AYT, YDT üniversite sınavı sonuçları erken açıklanır mı? ÖSYM YKS sınav sonuçları açıklanma tarihini duyurdu!

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav sonuçları açıklanma tarihi, üniversite adayları tarafından bekleniyor. TYT, AYT, YDT olmak üzere üç oturumda üniversite sınavının tamamlanmasının ardından, sınav sonuçları için geri sayım başladı. YKS cevap anahtarı kitapçığı ile netlerini hesaplayan üniversite adayların sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. YKS sonuçlarının erken açıklanmasına yönelik beklentiler de gündeme gelirken, ÖSYM sınav sonuçları için tarih verdi. Takvime göre 2025 YKS sonuçları bu yıl temmuz ortasında açıklanacak. YKS sınav sonuçları ÖSYM.gov.tr üzerinden ilan edilecek ve aday T.C kimlik numarası ile sonuçlar öğrenilecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınav puanları YKS sınav sonuç belgesinde yer alacak. Peki, 2025 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, TYT, AYT, YDT sonuçları erken açıklanır mı? İşte, 2025 YKS sınav sonuç tarihi ve ayrıntılar.

Kene ısırması belirtileri nelerdir? Kene ısırığı nasıl olur, iz bırakır mı, nasıl anlaşılır? Kene sokmasına ne iyi gelir, tedavi edilir mi? İşte kene ısırığında yapılması gerekenler!

Havaların ısınmasıyla beraber keneler sahaya indi ve kene ısırması vakalarında da artış yaşandı. Yaz aylarında park ve bahçelerde daha fazla vakit geçirilmesi nedeniyle sık görülen kene sokması ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Kene ısırığı nasıl anlaşılır, tedavi yöntemleri nelerdir ve kene ısırığı nasıl anlaşılır? soruları da bu nedenle merak ediliyor. Kenelerden korunmanın yollarını ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatan uzmanlar, ilk yardım konusuna da dikkat çekti. Peki, Kene ısırması belirtileri nelerdir? Kene ısırığı nasıl olur, iz bırakır mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

Etkinlik haftasında çocuklarla beraber

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Cumhuriyet Ortaokuluna sürpriz ziyaret gerçekleştirerek öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin ardından Mado Kadriye Kanbur İlkokulunu ziyaret etti ve öğrencilerin etkinliklerine katıldı.